ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

H.S.P. coaching

Vele jaren geleden kocht ik het boek ‘Hoogsensitieve personen’ van Elaine Aron. Ik weet het nog goed: we waren op vakantie en ik heb het boek in één adem uitgelezen, ik vond er enorm veel (h)erkenning in. Het was een echte eyeopener voor me om te weten: ik ben een H.S.P. (Highly Sensitive Person) en daardoor ervaar ik situaties anders. Veel dingen vielen op z’n plaats. Ik besloot er mee aan de slag te gaan en ook anderen te helpen om inzicht te krijgen in de mooie en soms ook de aandachtspunten bij hoogsensitiviteit.

Sindsdien heb ik veel kennis opgedaan en ik heb me toegelegd op het coachen en begeleiden van hoogsensitieve kinderen, jongeren en (hoogsensitieve) ouders.

Hoogsensitiviteit vind ik een prachtig persoonlijkheidskenmerk waar je ontzettend veel mooie dingen mee kunt bereiken. Voorwaarde is wel dat je je eigen ‘gebruiksaanwijzing’ goed kent! En juist deze gebruiksaanwijzing levert nog wel eens problemen op voor kinderen en ouders.

Veel hoogsensitieve personen nemen externe fysieke of emotionele prikkels heel sterk waar (waarschijnlijk herken je de discussie over kriebelende sokken, kleding labels of stofjes die niet fijn voelen) en ze ervaren de wereld om hen heen op een andere, intensere manier. Stemming en sfeer van anderen taxeren ze onmiddellijk waarop ze vaak empathisch reageren omdat ze graag anderen willen helpen.

‘Het hoogsensitieve kind’ bestaat overigens niet. Net zoals ‘het gemiddelde kind’ ook niet bestaat. Hoogsensitiviteit is een kleurig palet van talenten en kwaliteiten, ook van aandachtspunten, gecombineerd met karaktereigenschappen.  Het vraagt van (hoogsensitieve) ouders en kinderen soms veel energie om alles in goede banen te leiden. Een H.S.P.-coach kan daarbij ondersteunend zijn waardoor inzicht en (h)erkenning de mogelijkheid geven om optimaal bij kinderen, jongeren en ouders aan te sluiten! Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van H.S.P. coaching? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

meesjebeer
433AB5B3-1A68-4B06-A744-05EF8B5794D4_1_105_c
Open chat
Heb je een vraag?
Waarmee kan ik je helpen?