ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Preventieve coaching

Kindercoaching is oplossingsgerichte, laagdrempelige en kortdurende hulp met een preventief karakter. Dit is bij veel problemen een waardevolle ondersteuning voor kinderen en ouders. Vroegtijdig inzetten op het voorkomen en/of oplossen van problemen heeft een positief effect. Daarmee kunnen uiteindelijk  zelfs zwaardere psychologische trajecten worden voorkomen!

Naast het omgaan met gedragsproblemen van kinderen kan preventieve coaching ook ondersteunend zijn bij echtscheiding.

Na een echtscheiding belanden ouders én kinderen in een onzekere, emotionele en hectische periode. Kinderen verwerken de scheiding op hun eigen manier en willen ouders meestal niet belasten met hun onzekerheden en verdriet. Veel ouders merken dan ook pas dat de echtscheiding veel impact heeft gehad op kinderen als er (gedrags)problemen bij het kind ontstaan.

In het kader van preventieve coaching kan de coach dan een luisterend oor bieden aan de kinderen en hen ondersteunen bij de moeilijke momenten waar ze tegenaan lopen. Door samen met kinderen en ouders naar de situatie te kijken ontstaat begrip en acceptatie. Daarmee kunnen de negatieve gevolgen van de scheiding worden beperkt.

Autism, kid looking far away without interesting
Open chat
Heb je een vraag?
Waarmee kan ik je helpen?