Wie ben ik
blauwe lijn

Mijn naam is Jeannette de Weerd. Al vanaf mijn jeugd ben ik actief in jeugd- en jongerenwerk. In de jaren waarin ik als tekstschrijver werkzaam was hield ik me al bezig met het begeleiden van kinderen. Het is geweldig om met kinderen en jongeren te werken, daar ligt mijn hart. Ik houd van hun directheid, openheid en spontane (re)acties.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat kinderen en jongeren vastlopen, thuis of op school, en daardoor gedrag vertonen waarmee zowel het kind als de omgeving zich geen raad weet.

Het geeft enorm veel voldoening om kinderen op zulke momenten te coachen en hen een steuntje in de rug te kunnen bieden. Daarom besloot ik een carrièreswitch te maken en te starten met een eigen praktijk voor kindercoaching. Omdat ik dit vanuit professionele insteek wilde doen heb ik de HBO opleiding voor kindercoach, aansluitend de HBO opleiding voor Opvoedcoach en recent de HBO studie voor Cognitieve Gedragstherapie gevolgd. Dit biedt een waardevolle basis, nauw aansluitend bij de leefwereld en de ontwikkeling van het kind, om hen en ook hun ouders goed te kunnen coachen. Om als coach optimaal mijn werk te kunnen doen en op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen volg ik regelmatig opleidingen en cursussen.

Als cognitief gedragstherapeut en coach zet ik in op het leren van nieuwe vaardigheden en met de juiste methodieken laat ik kinderen en jongeren ontdekken welke krachten en kwaliteiten ze al in zich hebben. Samen bespreken en oefenen we hoe deze toegepast kunnen worden in voor hen lastige situaties.

Als moeder ben ik van mening dat kernwaarden als liefde en verantwoordelijkheid de basis vormen in de opvoeding. Deze basis, het uitgangspunt van vrijwel iedere ouder, is een goede start voor ieder coachingstraject. Samen met het kind ga ik aan de slag om verbetering te bereiken. Daarbij is de onvoorwaardelijke steun van ouders onmisbaar! Dat opvoeden niet altijd eenvoudig is ondervindt iedere ouder wel eens. Ook dan kan het fijn zijn om terug te kunnen vallen op een ervaren coach. Daarom is ouderondersteuning eveneens een van de speerpunten van mijn praktijk.

Mijn motto is: ,,Een kleine verandering kan al een groot effect met zich meebrengen”. 

Dit motto kun je daarom meerdere malen terugvinden op mijn website en in de manier waarop het logo van de praktijk is vormgegeven.

Gevolgde opleidingen/cursussen

gediplomeerd HBO cognitief gedragstherapeut (Civas)

gediplomeerd HBO kindercoach (Civas)

gediplomeerd HBO opvoedcoach (Civas)

gecertificeerd voor praktijktraining gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden (Civas)

gecertificeerd voor praktijktraining kindercoachingsvaardigheden (Civas)

licentie voor kindercoachmethode Coachee!

gecertificeerd voor ‘Doorstart’ (ondersteunen van gezinnen met kinderen van 6 tot 14 jaar, Solidez)

gecertificeerd voor ‘Alle Sterren van de Hemel’, therapeutisch bordspel rouwverwerking

gecertificeerd Zandkastelencoach, (Lenaerts Meers) begeleiding van ouders en kinderen bij echtscheiding

gecertificeerd voor OpvoedParty, voor een goed gesprek over opvoeden vanuit de eigenWIJSheid van ouders

gecertificeerd voor Bikkels in de dop, weerbaarheidstraining voor kinderen van 8-12 jaar

gecertificeerd voor Bikkels aan de Top, weerbaarheidstraining voor jongeren van 12-16 jaar

gecertificeerd voor Bikkeltjes met Lef, weerbaarheidstraining voor kinderen van 5-7 jaar

gecertificeerd voor hulpverlening aan kinderen met autisme-spectrumstoornis en hun ouders 

gecertificeerd voor hulpverlening aan kinderen met ADHD en hun gezinnen